Tasanopeus

Tasanopeusajo on mielenkiintoinen autourheilulaji, joka kasvattaa suosiotaan Suomessa.

Laji sopii kaikille autourheilusta kiinnostuneille, sillä harrastamiseen sopii sekä vanhat tieliikennekelpoiset ralliautot, urheiluautot että tavalliset henkilöautot.

Kilpailijat ajavat reitin tiekirjan mukaan. Tiekirjaan on määritelty keskinopeus erikoiskokeille ja nopeuspyynnit vaihtuvat erikoiskokeiden eri vaiheissa.

Kilpailijoiden etenemistä seurataan tarkastuspisteillä, joilla vaaditaan täsmällisyyttä sekunnin murto-osien tarkkuudella. Kilpailijoiden on saavuttava tarkastuspisteille täsmälleen määrättynä aikana, muutoin he saavat aikasakkoa.

Porsche 911, tasanopeusajo, kuva Marko Kyöstilä

Historic Rally Trophy -sarjan kilpailut ajetaan suljetuilla teillä historic-rallikilpailujen yhteydessä.

Tasanopeus sopii kaikille autourheilusta kiinnostuneille, entisille autosuunnistusta tai rallia harrastaneille, kuin myös aloitteleville ralliharrastajille. AKK:n alaisuudessa järjestettävissä kilpailuissa auton tulee olla historic-ikäkausien mukainen, ja sen tulee olla luokiteltuna historic-ikäkauteen J (-90) saakka.

Kilpailuissa ajetaan tieliikennelainmukaiset renkailla ja auton tulee olla tieliikenteeseen katsastettu. Kartturilta ei vaadita ajokorttia.

Tasanopeusajo on kilpailumuotona tasapuolinen, sillä vaaditut keskinopeudet ja tarkastuspisteet pyritään asettamaan siten, että ajaminen on vähempitehoisella autollakin ajavalle mielekästä ja tasapuolista.

Lue lisää tasanopeusajosta Historic Rally Club Finlandin sivuilta.

Tapahtumat

Mitä RiiUA:ssa tapahtuu?

Tilaa RiiUA:n uutiskirje niin saat tietoa, mitä seurassa tapahtuu ja voit osallistua toimintaan kiinnostuksesi mukaan. 

Liity seuraan

Liittyminen on helppoa.
Soita Riku Bitterille P. 0400 564255
tai jätä viesti alla olevalla lomakkeella.